Dia Mundial del Càncer 2022

Data: 04-02-2022 - Categoría: Salut

Las CUS – Salut + Consum + Alimentació s’adhereix a la commemoració del  Dia Mundial contra el Càncer. Una data promoguda per la Unió Internacional Contra el Càncer (UICC) amb el suport de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), que vol sensibilitzar a tothom sobre el càncer, fent especial èmfasi en la prevenció d’aquesta malaltia.

El lema escollit aquest any es “Per unes cures més justes", amb el qual es vol conscienciar de la manca d'equitat en l'accés a l'atenció oncològica arreu del món. Tot i que darrerament s’estan produint avenços importants en l’àmbit de la prevenció, del diagnòstic i del tractament del càncer, encara existeixen moltes persones afectades que tenen dificultats d’accés per poder rebre una atenció adequada, en funció de factors com el lloc de residència i la renda. Per tant tothom, especialment els governs i han d’esmerçar recursos per fer front i lluitar contra aquestes desigualtats i aconseguir que totes les persones afectades puguin tractar la malaltia en les mateixes condicions.

El càncer és la segona causa de mort al món, deixant 10 milions de morts cada any. No obstant això, un terç dels càncers comuns es podrien evitar i el 70% de les defuncions es produeixen a països de rendes mitjanes i baixes.