Dia Mundial de l’Ictus 2016

Data: 26-10-2016 - Categoría: Salut

L’ictus és un dels principals problemes de salut pública al nostre país i arreu del món. A Catalunya, cada any pateixen aquesta malaltia més de 13.000 persones. És la primera causa de mort de les dones catalanes i la tercera dels homes, i també el primer motiu de discapacitat mèdica en adults. Tot i que afecta principalment població d'edat avançada, cal recordar que una quarta part dels afectats són menors de 65 anys.

L’abordatge de l’ictus es beneficia de manera clara d’un diagnòstic i un tractament immediats. La posada en marxa a Catalunya, l’any 2006, del Codi ictus –un sistema d’organització de les emergències específicament pensat per a aquesta malaltia–, ha permès reduir el temps que transcorre entre el primer símptoma i l’inici del tractament, fet que ha permès disminuir de manera important la mortalitat.

El dijous 27 d’octubre, l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) participarà activament, per quart any consecutiu, en la campanya de conscienciació sobre la necessitat de prevenir i identificar ràpidament els símptomes d’un ictus.

El Dia Mundial de l’Ictus se celebra el dissabte 29 d’octubre.

Al llarg de tot el matí de dijous, els visitants de l’hospital que així ho desitgin es podran fer controls de la pressió arterial i de la glucèmia, dos paràmetres que estan directament relacionats amb el risc de patir un ictus. Les persones que en aquestes proves mostrin  un risc elevat de patir la malaltia es podran fer, a més, una ecografia Doppler per comprovar l’estat de les artèries. A banda d’això, també s’oferirà informació general sobre la malaltia i la manera de reconèixer-ne els símptomes.