Dia Mundial de l’Esclerosis Lateral Amiotrófica

Data: 21-06-2016 - Categoría: Salut

Coincidint amb el Dia Mundial de l’ELA, el Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospitalari acollirà el dia 21 de juny una jornada sobre aquesta malaltia neurodegenerativa, dirigida als pacients tractats a la unitat multidisciplinària d’ELA de l’Hospital. La jornada té un caràcter clínic i de recerca, però també donarà visibilitat i protagonisme als pacients i als seus familiars i cuidadors, a través de la vida i l’obra d’un dels afectats, l’artista Benet Rosell Sanuy.

Encara que existeixen casos excepcionals, com el del físic Stephen Hawking i algunes formes  d'ELA familiar, la majoria de les persones amb ELA viuen poc més de cinc anys després d'experimentar els primers signes de la malaltia. Aquesta supervivència però, pot augmentar amb les tècniques de ventilació mecànica, especialment la invasiva.

Actualment no es disposa de cap tractament efectiu capaç de curar o parar la progressió de la malaltia. Els científics però, es mostren optimistes després de l’èxit de la campanya del cubell d’aigua gelada (Ice Bucket Challenge), ara fa dos anys. Segons el Dr. Josep Gámez, coordinador de la Unitat d’ELA de l’Hospital, “la continuada recaptació de fons per part de les fundacions (especialment als Estats Units i Anglaterra) per investigar l’ELA, ens permetrà trobar un tractament definitiu per a la malaltia”.

Galería de fotos