DIA MUNDIAL DE L'ICTUS, 29 D'OCTUBRE

Data: 26-10-2016 - Categoría: Salut

L’Hospital Trueta celebrarà el Dia Mundial de l’Ictus, un any més, fent revisions de l’estat de les artèries cerebrals als ciutadans que es vulguin acostar per fer-se la prova. Serà el proper divendres, 28 d’octubre, un dia abans de la celebració del Dia Mundial, atès que coincideix amb la festivitat de Sant Narcís.

Així, divendres que ve, de 9 h a 14 h, els professionals de la Unitat d’Ictus informaran sobre la malaltia i realitzaran ecografies de Doppler per comprovar l’estat de les artèries de tothom qui hi estigui interessat, ja que el resultat pot ser un factor que predisposi a patir la malaltia. També es mesurarà la pressió arterial i la glucèmia. A més d’aquests controls, per tal de prevenir l’aparició dels infarts cerebrals, els especialistes també faran recomanacions de mesures preventives, com són fer exercici físic moderat, mantenir una dieta sana i equilibrada baixa en sal i greixos, i evitar de fumar.

Paral•lelament, des de l’Associació Gironina d’Afectats per Ictus, constituïda l’any 2014, es muntarà una taula informativa a la plaça de Miquel Santaló de Girona. 

Més informació: http://icsgirona.cat/ca/noticies/hospital/1051