Dia Mundial de les persones amb discapacitat

Data: 03-12-2018 - Categoría: Socials

Avui 3 de desembre se celebra el Dia Internacional de les persones amb discapacitat 2018.

Actualment un 15% de la població del món viu amb algun tipus de discapacitat. Una de les grans prioritats dels governs hauria de ser poder integrar a aquests individus per aconseguir que tinguin una vida normalitzada en la qual s'eliminin les barreres de tot tipus amb què s'enfronten diàriament tant a nivell social com arquitectònic.

L'ONU identifica la discapacitat amb una condició que afecta un grup o un individu i que té rellevància en la seva vida i en el seu dia a dia. Aquest concepte inclou certes discapacitats tant físiques com mentals, com poden ser cognitives, intel•lectuals, sensorials, mentals o en forma de malaltia crònica.


 
A dia d'avui, les investigacions demostren que les persones que pateixen algun tipus de discapacitat tenen menys oportunitats econòmiques. És a dir, no tenen tantes oportunitats laborals com un individu que no pateix alguna mena de deficiència.
Aquestes persones pateixen una capacitat d'accés a l'educació i viuen amb un índex de pobresa més limitat que la mitjana i per això necessiten majors serveis i una atenció especial.  Aquesta dificultat d'accés als serveis provoca que tinguin més problemes per al transport, l'accés a la informació, a l'educació i formació i, en definitiva, a la possibilitat de tenir una vida plena.

El dia d'avui intenta donar rellevància als drets de les persones amb discapacitat i manifesta la necessitat de fer un esforç comú per oferir-los una vida digna amb les atencions i serveis necessaris i que tots nosaltres siguem capaços de protegir i defensar els seus drets, tant com a persones que no pateixen cap tipus de deficiència com aquells altres especials per la seva condició i indefensió.

Des de la CUS. Salut, Consum i Alimentació donem tot el nostre suport a aquest col•lectiu de persones i reivindiquem que se’ls doni tot el suport per part de la societat i les Administracions.