Dia Mundial de les Malaties Rares 2021

Data: 28-02-2021 - Categoría: SalutLes malalties rares (ER) o poc freqüents són aquelles que tenen una baixa prevalença en la població. Per ser considerada com a rara, cada malaltia específica només pot afectar un nombre limitat de persones. Concretament, quan afecta a menys de 5 de cada 10.000 habitants.

No obstant això, les patologies poc freqüents afecten un gran nombre de persones, ja que segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), hi ha prop de 7.000 malalties rares que afecten el 7% de la població mundial. Això traduït en números, correspon a un aproximat de 350 milions d'afectats. En total, s'estima que a Espanya hi ha més de 3 milions de persones amb malalties poc freqüents.

El mes de febrer presenta una característica molt particular i és que, depenent de l'any, pot ser de traspàs o no. Per aquesta raó, es va escollir aquesta data, com una manera simbòlica d'associar aquesta raresa, amb la malaltia. Des de la CUS - Salut + Consum + Alimentació demanem als governs, autoritats sanitàries i indústria farmacèutica un esforç continuat en investigació per trobar el diagnòstic i el tractament adequat per a aquestes cruels malalties.