Dia Mundial de les Malalties Rares,

Data: 28-02-2017 - Categoría: Salut

El Dia Mundial de les Malalties Rares, que se celebra el proper 28 de febrer, està aquest any dedicat a la necessitat de la recerca i per això el CIBERER i la AEMPS editen una guia per ajudar als investigadors en el desenvolupament de medicaments orfes per a malalties rares. La publicació d'aquesta guia s'emmarca en els actes previs al Dia Mundial de les Malalties Rares.

Els medicaments orfes són aquells que estan destinats a tractar les malalties rares (que afecten a menys de 5 de cada 10.000 habitants), no resulten atractius als patrocinadors en moltes ocasions per la seva escassa rendibilitat i precisen per això suport addicional per al seu desenvolupament.

Perquè un medicament sigui autoritzat ha de passar per diverses etapes de recerca que tenen com a objectiu demostrar la qualitat, eficàcia i seguretat del medicament. Les fases de la recerca amb medicaments abasten la recerca bàsica, els assajos preclínicos, i els assajos clínics en humans i animals. Qualsevol assaig clínic ha de ser autoritzat per la AEMPS abans de la seva realització.

Més informació: CIBER 625 67 68 81 / miquel.calvet@ciberisciii.es