Dia Mundial de l'Alimentació 2023

Data: 16-10-2023 - Categoría: Alimentació


 
L'objectiu és sensibilitzar la població sobre la importància de l'alimentació i la gestió adequada dels recursos agrícoles de cara a solucionar, no només el problema de la fam al món, sinó també els futurs problemes que es poden derivar d'una mala gestió dels a més, recorda que l'agricultura és un dels sectors més sensibles al canvi climàtic.

Amb aquesta celebració, es vol recordar que el dret a l'alimentació és un dret humà bàsic, impulsar la inversió en sistemes alimentaris sostenibles i desenvolupament rural com a via per donar resposta a alguns dels reptes globals principals i, en el cas concret d'aquest any , abordar algunes de les causes fonamentals de la migració i el desplaçament i la seva influència en el repartiment dels recursos alimentaris a nivell mundial.

Entre les dades cridaneres d'aquest any trobem que el món necessitarà produir un 60% més d'aliments d'aquí al 2050 per sustentar una població creixent o que un terç dels aliments produïts a tot el món es perd o es malgasta.

L'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura va marcar que el Dia Mundial de l'Alimentació se celebrés cada any el 16 d'octubre. Des de llavors s'ha desenvolupat cada any a més de 150 països, donant a conèixer els problemes darrere de la pobresa i la fam.