Dia Mundial de l'Alimentació 2021

Data: 16-10-2021 - Categoría: Alimentació


El futur de l'alimentació és a les nostres mans.

Un sistema agroalimentari és un terme complex que pot semblar llunyà a la nostra realitat, però sabem que les nostres vides depenen d'ells? Cada vegada que mengem participem en el sistema. Els aliments que triem i la forma de produir-los, preparar-los, cuinar-los i emmagatzemar-los ens converteixen en part integral i activa de l'funcionament d'un sistema agroalimentari.

Un sistema agroalimentari sostenible és aquell en el qual es disposa d'una varietat d'aliments suficients, nutritius i innocus a un preu assequible per a tothom, i en què ningú té gana ni pateix cap altra forma de malnutrició. Els prestatges estan proveïts en el mercat local o a la botiga d'alimentació, però es malgasten menys aliments i la cadena de subministrament alimentari és més resilient davant crisi brusques com els fenòmens meteorològics extrems, els repunts de preus o les pandèmies, tot mentre es limita, en lloc d'empitjorar, la degradació mediambiental o el canvi climàtic. De fet, els sistemes agroalimentaris sostenibles proporcionen seguretat alimentària i nutrició per a tothom, sense comprometre les bases econòmiques, socials i mediambientals per a les generacions futures. Condueixen a una millor producció, una millor nutrició, un millor medi ambient i una vida millor per a tothom.

Des de la CUS - Salut + Consum + Alimentació treballem per aconseguir una millor producció, una millor nutrició, un millor medi ambient i una vida millor.