Dia Mundial de l'aire net per un cel blau

Data: 07-09-2020 - Categoría: Medi Ambient


L'Assemblea General de l'ONU va fer efectiva la resolució per designar el 7 de setembre com a Dia Internacional de l'Aire Net per Cels Blaus, el qual es empeziueza a observar a partir del 2020.

L'aire net és important per a la salut i la vida quotidiana de les persones i la contaminació atmosfèrica és un dels majors riscos ambientals per a la salut i una de les principals causes evitables de les morts i les malalties a nivell mundial.

L'Assemblea General de l'ONU ha emfatitzat la necessitat de reforçar la cooperació internacional a nivell subregional, regional i mundial en diversos àmbits relacionats amb millorar la qualitat de l'aire, incloent la recabación i ús de dades, la investigació i desenvolupament conjunts i l'intercanvi d' les millors pràctiques.

L'Assemblea General també reconeix la importància de generar consciència entre el públic en tots els nivells i promoure i facilitar accions per millorar la qualitat de l'aire, tenint en compte que l'aire net és important per a la salut i qualitat de vida de les persones.

La resolució emfatitza que el cost de totes les activitats realitzades al voltant d'aquest dia ha de cobrir-se amb aportacions voluntàries.

Des de la CUS - Salut + Consum + Alimentació ens sumem a aquesta reivindicació i esperem que tant governs, indústries, empreses i ciutadans prenguin consciència d'aquesta necessitat i actuïn de forma conseqüent en benefici de la salut i el futur del nostre planeta.