Dia Mundial de l'Aigua - Aigua per frenar el coronavirus.

Data: 23-03-2020 - Categoría: Socials


 
Aigua per frenar el coronavirus.

Rentar-se les mans és essencial per contenir la propagació de COVID-19 i moltes altres malalties infeccioses.

Malauradament, gairebé tres mil milions de persones al món no tenen com rentar-se les mans contra el coronavirus. Si tu tens accés a aigua de qualitat i sabó, segueix els passos i uneix-te a la campanya #ManosLimpias (#SafeHands en anglès). Per la teva comunitat i per tu.

Recorda rentar-te les mans regularment amb aigua i sabó o un desinfectant per a mans a base d'alcohol.

Aquest # DíaMundialDelAgua, anem a mostrar el responsables que som rentant-nos les mans i lluitant contra # COVID19

#ManosLimpias # DíaMundialDelAgua

La importància de l'aigua

El Dia Mundial de l'Aigua es celebra cada 22 de març per recordar la rellevància d'aquest líquid essencial. Tot i que totes les activitats socials i econòmiques depenen en gran mesura de l'abastament d'aigua dolça i de la seva qualitat, 2 200 milions de persones viuen sense accés a aigua potable. Aquesta celebració té per objectiu conscienciar sobre la crisi mundial de l'aigua i la necessitat de buscar mesures per abordar de manera que assolim l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible No 6: Aigua i sanejament per a tots abans del 2030.

Aigua i canvi climàtic, el gran desafiament

Aquest any se centra en el binomi aigua i el canvi climàtic, i com els dos estan inextricablement vinculats.

La campanya mostra com l'ús que fem de l'aigua pot ajudar a reduir les inundacions, les sequeres, l'escassetat i la contaminació, així com a combatre el canvi climàtic.

A l'adaptar pulatinamente als efectes que el canvi climàtic pot ocasionar sobre l'aigua, protegirem la salut i salvarem vides. En sentit invers, si nosaltres fem servir l'aigua de manera més eficient, també reduirem els gasos d'efecte hivernacle.

D'aquesta manera, el nostre missatge clau per a aquest dia es resumeix en 3 punts rellevants:
  • No podem donar-nos el luxe d'esperar. Els responsables de la política climàtica han de posar l'aigua al centre dels plans d'acció.
  • L'aigua pot ajudar a combatre el canvi climàtic. Existeixen solucions d'aigua i sanejament sostenibles, assequibles i escalables.
  • Tots tenen un paper que exercir. En la nostra vida diària, hi ha passos sorprenentment fàcils que tots podem prendre per abordar el canvi climàtic.