DIA MUNDIAL DE L'ACTIVITAT FÍSICA

Data: 06-04-2016 - Categoría: Salut

El 6 d’abril se celebra el Dia Mundial de l’Activitat Física, promogut per l’OMS

Els centres d’atenció primària de l’àrea Metropolitana Nord de l’Institut Català de la Salut (ICS) organitzen durant les properes setmanes activitats per promoure l’activitat física entre els ciutadans i els professionals de la salut. Les activitats s’emmarquen en la celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física, promogut per l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

El lema de la jornada d’aquest any és “Infant actiu= adult saludable”, per promoure la realització de 30 minuts diaris d’activitat física, entre els adults, i de 60 minuts, entre els infants.

Entre les activitats organitzades pels professionals dels CAP per a aquests dies, destaca la celebració de sessions, tallers, conferències i caminades.

Barcelonès Nord i Maresme

• Badalona. Del 4 al 28 d’abril es duran a terme diferents sessions als CAP de Badalona per sensibilitzar la població sobre la importància d’incorporar l’activitat física a la vida diària. Caminada Popular Badalona Running-Fem Salut!, que se celebrarà el dijous 28 d’abril.

• Vilassar de Mar. Del 30 de març a l’11 d’abril, dins la Setmana de la Salut l’EAP de Vilassar de Mar, diversos tallers: prevenció d’accidents en la infància, cuidar-se per cuidar, massatge infantil, relaxació, deshabituació tabac i tractament anticoagulant oral.

• Premià de Mar. Caminada cardiosaludable d'uns 3 km per un circuit ja establert del terme municipal de Premià de Mar. Organitzada conjuntament amb els ajuntaments de Premià de Mar i Premià de Dalt. Sortida a les 11 de l'espai Santa Anna. Hi participaran professionals de l'EAP i totes les persones que s'hi apuntin.

Vallès Oriental

• Llinars. Dia 6 d’abril, diverses activitats organitzades per l’EAP Alt Mogent: tast de marxa nòrdica per a embarassades i pares i mares amb nadons, taller introducció al ioga, passejada, tast marxa nòrdica, sessió de biodansa i taula informativa.

• Cardedeu. Dins la Setmana de la Salut a Cardedeu (del 3 al 9 d’abril). L’EAP  farà xerrades sobre els primers auxilis per a nadons, sobre els riscos a la llar, sobre els riscos i els avantatges de les vacunes. També participa en la Fira de la salut amb diversos estands i durant tota la setmana fa enquestes sobre salut a la ciutadania i exposicions amb consells de salut al CAP.

• Mollet. Exposició dibuixos infantils tema: dibuix sobre el teu esport preferit. El 6 d’abril.

• La Garriga. De dimarts a divendres un taller d’activitat física per a majors de 60 anys al Patronat de la Garriga.

Vallès Occidental

• Sabadell. El 13 d’abril els EAP de Sabadell Nord organitzen una visita al Club Natació Sabadell.

• Castellar del Vallès. Caminada el 6 d’abril amb sortida des del CAP a les 9 h.

• Polinyà. Caminada el 29 de març des del CAP a les 15 h.

• Sentmenat. Caminada des del Parc de la Riera el 17 d’abril a les 9:30 h.

Font: Departament de Salut