Dia Mundial de la Sida - Igualtat ja

Data: 01-12-2022 - Categoría: Salut


Cada any, l'1 de desembre, el món commemora el Dia Mundial de la Sida. Aquest dia gent de tot el món s'uneix per recolzar les persones que viuen amb el VIH i recordar les que han mort per malalties relacionades amb la sida.

Cada Dia Mundial de la Sida gira al voltant d'un tema diferent. Aquest any el lema és: Igualtat Ja. El tema d'aquest any incorpora tota una llista de desafiaments sobre els quals el Dia Mundial de la Sida ha alertat a tot el món.

Establert el 1988, el Dia Mundial de la Sida va ser el primer dia dedicat a la salut a tot el món. Des de llavors les agències de les Nacions Unides, els governs i la societat civil es reuneixen cada any per lluitar en determinades àrees relacionades amb el VIH.

El Dia Mundial de la Sida continua sent tan important avui com quan va començar, i continua recordant la societat i els governs que el VIH no ha desaparegut. A hores d'ara és fonamental augmentar el finançament per a la resposta a la sida. També és essencial que la societat en el seu conjunt prengui consciència de com el VIH afecta la vida de les persones, perquè així puguem posar fi a l'estigma i la discriminació, i aconseguim millorar la qualitat de vida de les persones que viuen amb el VIH.