Dia Mundial de la Salut Mental 2022

Data: 09-10-2022 - Categoría: SalutAquest dia 10 d'octubre se celebra el Dia Mundial de la Salut Mental, una efemèride impulsada per la Federació Mundial per a la Salut Mental (WFMH), amb el suport de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Per què una data per a la nostra salut mental?
El propòsit d'aquesta data és visibilitzar el trastorn mental més greu que pateixen els membres de la societat global, per generar un conjunt d'estratègies que serveixin de suport a aquestes persones i els permeti suportar la malaltia o curar-se definitivament. L'esforç per diagnosticar i tractar trastorns de salut mental en edats primerenques redueix el cost financer en el futur i evita tota mena de problemes derivats, com ara el suïcidi.

Cada any s'estableix un tema central per a la campanya del Dia Mundial de Salut Mental. Per a l'any 2022 el lema és el següent: “Fer de la salut mental i el benestar per a tothom una prioritat mundial”.

La CUS - Salut + Consum + Alimentació es vol sumar a la sensibilització de tots per treballar en la prevenció dels problemes de salut mental i en l'eliminació de l'estigma que per a molts suposen.