Dia Mundial de la Salut 2021

Data: 07-04-2021 - Categoría: SalutCom ha posat de manifest la COVID-19, algunes persones poden portar una vida més sana i tenir millor accés als serveis de salut que altres, a causa completament a les condicions en què neixen, creixen, viuen, treballen i envelleixen.

A tot el món, alguns grups lluiten per arribar a final de mes amb pocs ingressos diaris, tenen pitjors condicions d'habitatge i educació i menys oportunitats d'ocupació, experimenten una major desigualtat de gènere i tenen poc o cap accés a entorns segurs, aigua i aire nets, seguretat alimentària i serveis de salut. Tot això provoca patiments innecessaris, malalties evitables i morts prematures. I perjudica les nostres societats i economies.

Això no només és injust: és evitable. Per això demanem als líders que garanteixin que totes les persones tinguin unes condicions de vida i de treball que afavoreixin la bona salut. A el mateix temps, instem als líders a monitoritzar les desigualtats en matèria de salut i a garantir que totes les persones puguin accedir a serveis de salut de qualitat quan i on els necessitin.

La COVID-19 ha colpejat durament a tots els països, però el seu impacte ha estat més acusat en les comunitats que ja eren vulnerables, que estan més exposades a la malaltia, que tenen menys probabilitats d'accedir a serveis de salut de qualitat i que tenen més probabilitats de patir conseqüències adverses com a resultat de les mesures aplicades per contenir la pandèmia.