Dia Mundial de la salut 2020

Data: 07-04-2020 - Categoría: Salut


Els 28 milions d'infermeres i infermers del món, avantguarda de la lluita contra el coronavirus, són els protagonistes aquest dimarts del Dia Mundial de la Salut. Des de la CUS - salut, Consum i Alimentació fem un reconeixement de la seva vàlua.

Aquest Dia Mundial de la Salut se centra en reconèixer la tasca professional de personal d'infermeria i la seva fonamental contribució a la salut mundial.

El 2020, designat Any Internacional del Personal d'Infermeria se centra en la situació actual de el personal d'infermeria a tot el món.

La seva tasca és essencial per a la consecució de les metes nacionals i mundials en matèria de cobertura sanitària universal, salut maternoinfantil, malalties infeccioses i no transmissibles, incloent-hi la salut mental, preparació i resposta davant emergències, seguretat de l'pacient i prestació de serveis de salut integrats i centrats en la persona i ara, especialment, en la pandèmia global pel contagi de l'coronavirus.

Tots els governs de l'món han de donar suport al personal d'infermeria per tal que sigui prou sòlid i eficaç per garantir a totes les persones, arreu del món, l'accés a l'atenció sanitària que necessiten.

En ocasió del Dia Mundial de la Salut, l'OMS presenta el primer informe sobre la situació de la infermeria en el món 2020. En l'informe s'oferirà un panorama general de la situació del personal d'infermeria a nivell mundial i es donarà suport a la planificació basada en dades contrastades per tal d'optimitzar la contribució d'aquest grup ocupacional a la millora de la salut i el benestar de tots. Així mateix, s'establirà el programa de treball en matèria de recopilació de dades; diàleg sobre polítiques; investigació i promoció; i inversió en personal sanitari de cara a les generacions futures.