Dia Mundial de la Salut 2019 - La CUS. Salut, Consum i Alimentació recolza la campanya de cobertura sanitària universal de la OMS

Data: 07-04-2019 - Categoría: Salut

Aquesta campanya té per objecte ajudar les persones a entendre millor el que significa la cobertura sanitària universal: els serveis i suports que haurien d'estar disponibles i on. Aportarem material visual perquè les persones que tenen accés a una atenció sanitària assequible i de qualitat puguin entendre com és la vida dels que no tenen tanta sort i defensar la igualtat d'accés a l'atenció, a tot arreu.

Els professionals de la salut exerciran una funció important en la campanya, ajudant a les instàncies decisòries del sector de la salut a reconèixer les necessitats de les persones en matèria de salut, especialment en el nivell de l'atenció primària.

La campanya ofereix a més als ministres de salut i altres instàncies decisòries de les administracions públiques l'oportunitat de comprometre a adoptar mesures per esmenar les deficiències en matèria de cobertura sanitària universal als seus països, i a posar en relleu els progressos que ja s'hagin aconseguit.


Per al Dia Mundial de la Salut presentarem la publicació anual de l'OMS sobre dades sanitàries, l'informe sobre les Estadístiques Sanitàries Mundials, que inclourà informació sobre les tendències sanitàries en àmbits específics, com la salut dels nadons i els nens, les malalties no transmissibles, la salut mental i els riscos mediambientals, així com dades sobre la cobertura sanitària universal i els sistemes de salut.

Cobertura sanitària universal: perspectiva àmplia

El Dia Mundial de la Salut 2019 té lloc a mig camí entre la Conferència Mundial Sobre Atenció Primària de Salut, celebrada a Astana (Kazakhstan) a l'octubre de 2018, i la Reunió d'alt nivell sobre la cobertura sanitària universal, que se celebrarà a la Assemblea General de les Nacions Unides al setembre de 2019. És una efemèride que ofereix moltes oportunitats per a transmetre la importància de l'equitat en els serveis d'atenció de salut, tant per la salut de les persones com per la salut de les economies i de la societat en general.

+ Info: https://www.who.int/es/campaigns/world-health-day/world-health-day-2019