DIA MUNDIAL DE LA PARÀLISI CEREBRAL

Data: 05-10-2016 - Categoría: Salut

Cada any el primer dimecres del mes d'octubre, i que aquest any 2016 serà el proper dia 5, celebrem el Día Mundial de la Parálisis Cerebral.

Enguany el tema escollit és "La família: el fonament de les persones amb paràlisi cerebral", ja que és la família el nucli i el centre des d'on comença a desenvolupar-se la vida de qualsevol persona i el seu paper és clau per al desenvolupament de les persones amb paràlisi cerebral.

Per això, demandem serveis i mesures que garanteixin des de les administracions públiques la conciliació laboral i la deguda atenció familiar. Així mateix, reclamem el dret a una igualtat d'oportunitats per a totes les famílies, independentment de la comunitat autònoma on visquin, o si ho fan en el nucli urbà o en el mitjà rural. I com les famílies vivim una veritable descoordinació entre els diferents serveis i departaments de les administracions públiques, especialment durant els primers anys de la nostra vida, reclamem una resposta conjunta i coordinada de les àrees públiques de salut, benestar social i educació. 

A més, sol·licitem que les ajudes tècniques i tractaments prescrits per tots aquests serveis siguin completament gratuïts, doncs els requerim per intentar equiparar la nostra situació vital a la de qualsevol ciutadà. Atendre aquestes mesures familiars bàsiques hauria de ser per a les administracions públiques un imperatiu moral, doncs són elles els qui han delegat en la família una bona part de les cures de les persones amb paràlisi cerebral; d'una altra forma estarien desatenent les obligacions degudes als seus ciutadans, i sobre les quals s'assenta el compliment del pacte social.

Font: ASPACE