DIA MUNDIAL DE LA OSTEOPOROSIS

Data: 20-10-2015 - Categoría: Salut

El 20 d'octubre és el Dia Mundial de l'Osteoporosi, una malaltia a la qual no se li presta molta atenció, ja que les cures haurien de començar durant la infància i continuar durant tota la vida.

L'osteoporosi és una malaltia freqüent que no fa mal  però origina problemes, com les fractures, que provoquen una gran alteració de la qualitat de vida del pacient.

Els especialistes consideren fonamental que la població augmenti el coneixement sobre aquesta patologia i incideixi en la prevenció especialment sobre els aspectes que poden propiciar les fractures ja que, tal com indica José Manuel Olmos, vicepresident de la Societat Espanyola de Recerca Òssia i del Metabolisme Mineral (Seiomm),“menys del 50 per cent dels pacients que han tingut una fractura de maluc arriben a recuperar la capacitat funcional que van tenir prèviament”.

A més, Beatriz Soto, presidenta de l'Associació Espanyola contra l'Osteoporosi (Aecos), adverteix que “els canvis d'estil de vida i l'augment del consum de menjar ràpid afavoreixen que l'os es deteriori”, la prevenció i el diagnòstic precoç poden canviar aquesta situació.

Galería de fotos