DIA MUNDIAL DE LA DIABETIS

Data: 14-11-2016 - Categoría: Salut

Com cada any, el 14 de Novembre es celebra el dia Mundial de la Diabetis, aquest any dedicat a tenir cura dels ulls.

A Espanya el 13,8% de persones tenen diabetis i la meitat no ho sap. Un simple anàlisi de sang pot determinar si té diabetis (nivell de sucre alt a la sang).

El control de la diabetis inclou: control de la pressió arterial, dels lípids (colesterol, triglicèrids ..) i de la glucèmia (sucre a la sang) i això es pot aconseguir promocionant un estil de vida saludable i medicació, si cal.

El diagnòstic precoç i un tractament adequat por reduir les complicacions de la diabetis: lesions als peus problemes de ronyo, de cor, i als ulls.

La retinopatia diabètica (complicació de la diabetes als ulls) pot provocar pèrdua de visió i ceguera. Es calcula que més de una de cada tres persones diabètiques poden tenir retinopatia diabètica. Tot això es podria evitar si:
S’aconsegueix un bon control de la diabetis
Es fan revisions del fons d’ull de forma regular per observar precoçment i d’una manera no invasiva l’estat de la retina.

Si té diabetis, pregunti al seu metge quan ha de fer aquestes exploracions.

En el cas de detecció de una retinopatia diabètica, la derivació a un oftalmòleg es necessària per poder fer el tractament adequat amb làser i/o injeccions intravítrees per prevenir la pèrdua de visió.
Aquestes estratègies han reduït molt els casos de ceguera en persones amb diabetis.

Participa en les activitats del Dia Mundial de la Diabetis arreu de Catalunya

Busca-les a: www.adc.cat