DIA MUNDIAL CONTRA LA POLIO 2016

Data: 24-10-2016 - Categoría: Salut

El 24 octubre se celebra el Dia Mundial de la Lluita contra la Poliomielitis, una malaltia molt contagiosa causada per un virus que envaeix el sistema nerviós i pot causar paràlisi en qüestió d'hores.

La síndrome postpolio es tracta una afecció neurològica que produeix un conjunt de símptomes en persones que, molts anys abans, havien sofert un atac de poliomielitis Els símptomes més freqüents són la fatiga i la feblesa muscular progressiva amb pèrdua de funcionalitat, acompanyada de dolor, sobretot en músculs i articulacions. Menys habituals són l'atròfia muscular, problemes respiratoris, dificultats en la deglución i intolerància al fred. Aquests símptomes apareixen entre 30 i 40 anys després de la fase aguda de la poliomielitis, encara que és un fet que no en totes les persones afectades de polio es va a desencadenar aquesta síndrome. Aquesta malaltia està reconeguda com a tal per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) l'any 2010, assignant-li el codi G14 en la Classificació Internacional de Malalties (CIE10).

El col·lectiu d'afectats per la polio, els seus efectes tardans i Síndrome Postpolio, demanda amb urgència, a través d'un manifest, coordinació entre l'administració i els professionals de la salut.

Font: http://www.cocemfe.es


Galería de fotos