Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, 3 de decembre

Data: 03-12-2015 - Categoría: Salut

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) defineix la discapacitat dins l’àmbit de la salut com tota restricció o absència de la capacitat per realitzar una activitat en la forma o dins del marge que es considera normal per a un ésser humà. Aquesta limitació funcional es manifesta como una realitat en la vida diària i el problema interfereix tant en les activitats físiques com en les psicològiques. És per això que parlem de persones amb discapacitat.

La  instauració de la discapacitat pot ser sobtada i aguda o lenta i progressiva, en funció del tipus de patologia que la causi. Pot aparèixer en el moment del naixement, desencadenar-se a conseqüència d’un accident o d’una malaltia aguda en la infància, la joventut o la vida adulta. Freqüentment, la discapacitat apareix a mesura que les persones es fan grans i com a conseqüència de l’aparició de malalties cròniques: malaltia d’Alzheimer, Parkinson, artritis, osteoporosi, etc. o com a reflex d’una pèrdua general en les funcions lligades a l’envelliment.

Per primera vegada, la programació d’activitats amb suport de l’Ajuntament compta aquest any amb una proposta de ressò internacional: el Festival Inclús d’Audiovisuals i Discapacitat, que tindrà lloc al Caixafòrum del 4 al 6 de desembre.  http://inclus.cat/es/

Activitats a Barcelona, ordenades per districtes:
http://w110.bcn.cat/BarcelonaAccessible/Continguts/Documents/Dia%20Internacional

Font: Ara.cat

Galería de fotos