Dia Internacional de les Infermeres

Data: 12-05-2021 - Categoría: SalutEl Dia Internacional de la Infermeria commemora l'aniversari del naixement de Florence Nightingale, considerada la pionera de la infermeria moderna. El tema de la campanya 2021 és "Infermeres: una veu per liderar: visió per al futur de la salut". En 2021, designat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) com l'Any Internacional dels Professionals i Cuidadors de la Salut en reconeixement a la tasca d'aquests professionals enfront de la pandèmia de Covid-19, el Consell Internacional d'Infermeria busca albirar el futur de la infermeria i com aquests professionals transformaran la visió de la cura de la salut.

Els objectius de la campanya del Dia Mundial de la Infermeria 2021 tracten d'involucrar els Estats Membres i a totes les parts interessades rellevants en el diàleg sobre un pacte de cura per protegir els drets dels treballadors de la salut i els cuidadors, proporcionant condicions i entorns laborals dignes i reunir comunitats, influencers, suport polític i social en solidaritat, defensa i atenció als professionals de la salut i cuidadors.

Es tracta de veure com la infermeria mirarà cap al futur i trobarà noves formes d'actuar, transformant l'atenció mèdica a tot el món.
A més, aquest any el Consell Internacional d'Infermeria ha preparat diversos recursos nous sobre la professió, centrant-se en els següents temes:

• COVID-19: Infeccions i morts entre les infermeres i altres treballadors sanitaris.
• Estrès i esgotament en la professió de la infermeria.
• Escassesa i retenció d'infermeres.
 
Així doncs, en el Dia en què es commemora la professió infermera, reiterem que és el moment d'atendre les necessitats urgents d'uns professionals la tasca diària és reconeguda per tots els ciutadans.

Uns professionals quin nivell de competència, exercici, coneixement i experiència està altament demostrat en cada acció i en cada gest, en la seva aptitud i en la seva actitud, dins el sistema sanitari i enfront de la societat en el seu conjunt.
En el Dia Internacional de la Infermera assenyalem la necessitat de tenir cura a aquest col·lectiu que ens brinda cures especialitzades i professionals. La infermera és coneixement i ciència. La infermera és humanitat. La infermera és rigor i cura, però la infermera també necessita el reconeixement just que es mereix.