Dia internacional de la conscienciació sobre les pèrdues i el malbaratament alimentari

Data: 29-09-2021 - Categoría: Alimentació


 
Des de la CUS - Salut + Consum + Alimentació creiem que és  important reduir la pèrdua i malbaratament d'aliments.

Quan es perden o malgasten aliments, tots els recursos que es van utilitzar per a la seva producció -com l'aigua, la terra, l'energia, la mà d'obra i el capital es desaprofiten. A més, l'eliminació dels aliments perduts o malgastats en abocadors genera emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEH), el que contribueix a l'canvi climàtic. La pèrdua i el malbaratament d'aliments també poden tenir repercussions negatives en la seguretat alimentària i la disponibilitat d'aliments, i contribuir a augmentar el cost de l'alimentació.

Els nostres sistemes alimentaris no poden ser resilients si no són sostenibles. D'aquí la necessitat de centrar-se en l'adopció d'enfocaments integrats concebuts per a la reducció de la pèrdua i el malbaratament d'aliments.

Cal adoptar mesures a escala mundial i local per aprofitar a l'màxim els aliments que produïm. Per introduir aquest canvi transformador és fonamental incorporar tecnologies, solucions innovadores (en particular plataformes de comerç electrònic per a la comercialització i sistemes d'elaboració d'aliments replegables i mòbils), noves formes de treballar i bones pràctiques amb vista a gestionar la qualitat dels aliments i reduir les pèrdues i el desaprofitament d'aliments.