Dia Europeu per l’ús prudent dels antibiòtics

Data: 19-11-2018 - Categoría: Salut

Es tracta d’una jornada promoguda pel Centre Europeu per la Prevenció i Control de Malalties que treballa per conscienciar la societat sobre l’amenaça creixent per la nostra salut que provoca l’abús d’antibiòtics i les resistències que aquest fet produeix en el nostre organisme i també per aconseguir que els ciutadans facin un consum responsable i racional d’aquests fàrmacs. 

Darrerament s’ha comprovat que cada vegada hi han més bacteris que son capaces de fer front als efectes dels antibiòtics i per tant es redueix l’eficàcia d’aquests fàrmacs i les possibles infeccions son cada cop més complicades de resoldre i més fàcils de transmetre a altres persones. 


Tot aixó genera una situació cada cop més problemàtica ja que s’han de cercar nous medicaments que siguin útils per tractar determinades malalties que fins fa no massa temps era fàcil tractar-les i guarir-les amb l’antibiòtic adient.

La principal prioritat d’aquest dia és conscienciar a tothom de la necessitat de fer un ús responsable i racional d’uns fàrmacs que sempre haurien de ser prescrits pel metge i, d’aquesta manera, evitar l’automedicació, l’incompliment del tractament i la prescripció errònia i innecessària.

Aquesta es l’actitud necessària per evitar el desenvolupament de resistències bacterianes i poder garantir l’eficàcia dels antibiòtics vers la preservació de la nostra salut.