Dia de la Dona 2023

Data: 08-03-2023 - Categoría: SocialsLa  CUS - Salut + Consum + Alimentació s'afegeix a la reivindicació per un món digital inclusiu: innovació i tecnologia per a la igualtat de gènere.

La nostra vida depèn actualment d'una forta integració digital: des d'atendre un curs, trucar als teus éssers estimats, fer una transacció bancària o reservar una cita mèdica. Tot passa actualment per un procés tecnològic.

No obstant això, un 37% de les dones del món no hi tenen accés.

Si elles no poden tenir accés a internet i no existeix un sistema que a més els faci sentir-se segures navegant al món digital, mai podran desenvolupar les habilitats digitals necessàries per al seu dia a dia, cosa que genera pèrdua d'oportunitats a les seves vides quotidianes, i més concretament a l'hora d'estudiar carreres relacionades amb la ciència i la tecnologia.

Per al 2050, el 75% dels treballs estaran relacionats amb les àrees de coneixement. No obstant això, avui les dones ocupa tot just el 22% dels llocs sense intel·ligència artificial, per esmentar només un sector, i el seu accés al món digital es troba més limitat, especialment en països en desenvolupament.

Incorporar les dones i les nenes a la tecnologia i l'educació digital permet solucions més creatives i té un potencial més gran per a innovacions que satisfacin les necessitats de les dones, promoguin la igualtat de gènere i fomentin l'activisme. La manca d'inclusió, per contra, té un cost enorme.