Denegació anticipada d'embarcament: els passatgers tenen dret a compensació, encara que no s'hagin presentat a la facturació i hagin estat informats d'aquesta denegació d'embarcament com a mínim dues setmanes abans de l'hora de sortida prevista del vol

Data: 30-10-2023 - Categoría: ConsumAl no poder facturar al vol de Frankfurt del Main a Madrid, que havia reservat per al dia següent, una passatgera es va posar en contacte amb la companyia LATAM Airlines. Aquesta la va informar llavors que, sense advertir-lo, l'havia transferit a un vol efectuat la vigília. També la va informar que la reserva per al vol de tornada, que s'havia de fer més de dues setmanes més tard, havia estat bloquejada perquè no havia agafat el vol d'anada. Aquesta passatgera reclama a LATAM Airlines una compensació fixa de 250 euros per la denegació d'embarcament al vol de tornada.

En la sentència d'avui, el Tribunal de Justícia declara que, en cas de denegació anticipada d'embarcament, s'ha de pagar la compensació per denegació d'embarcament encara que el passatger afectat no s'hagi presentat a la facturació. En efecte, quan el transportista aeri ha informat per endavant el passatger que denegarà l'embarcament contra la seva voluntat en un vol per al qual disposa d'una reserva confirmada, l'exigència de presentar-se a la facturació és una formalitat inútil.

A més, el Tribunal de Justícia declara que el dret a compensació s'aplica encara que s'hagi informat el passatger de la denegació d'embarcament amb dues setmanes d'antelació com a mínim respecte a l'hora de sortida prevista del vol.