Contra la violència sanitària

Data: 12-03-2023 - Categoría: Salut


Avui se celebra el dia contra la violència sanitària i des de la CUS – Salut + Consum + Alimentació denunciem que aquests fets passin. Segons un recent estudi la violència és, de manera majoritària, a nivell verbal fonamentalment a administratius i zeladors, però sense excloure altres perfils de professionals sanitaris.

Tot i que hem d'esmentar que la situació de la sanitat pública actual amb llistes d'espera excessives, intervencions quirúrgiques pendents de programació, atenció a l'usuari deficient, etc. poden donar com a resultat una sensació de desatenció que pot repercutir en reaccions fora de lloc per part d'alguns pacients que ho estan passant malament per la situació personal o familiar i això els condueix a la crispació social.

En aquest sentit, el col·lectiu de persones grans encara és més sensible a aquesta situació no desitjada que produeix algunes situacions d'indefensió en el pacient. En definitiva, es tracta d'una situació que afecta tant professionals del sistema sanitari com pacients pel fet que el sistema no funciona com ho hauria de fer.

L'objectiu d'aquest dia és sensibilitzar i alertar les administracions públiques, els professionals i els ciutadans del greu problema que signifiquen les agressions a sanitaris, perquè afecta substancialment l'activitat sanitària i, per tant, la pròpia sanitat; un dels pilars fonamentals de la nostra societat del benestar.