Contenció del coronavirus a Catalunya

Data: 10-03-2020 - Categoría: Salut


La CUS - Salut, Consum i Alimentació comparteix la informació del Departament de Salut sobre la contenció del coronavirus a Catalunya
El servei 061 CatSalut Respon ha doblat el personal

Les persones que requereixen fer la prova per comprovar si han estat infectades pel coronavirus, ja no hauran de desplaçar-se a un centre sanitari, sinó que se’ls farà la prova a domicili. Així, qui pensi que pot patir la malaltia ha de trucar al 061 Salut Respon, on un facultatiu l’atendrà. En cas que sigui pertinent, els serveis d’emergències mèdiques es desplaçaran al domicili de la persona per tal de recollir les mostres necessàries per fer la prova.

Contenir el coronavirus

L’estratègia de l’OMS és contenir i si és possible erradicar el coronavirus SARS-CoV-2, responsable de la malaltia COVID-19. Els símptomes més comuns inclouen febre, dificultat per respirar, tos o malestar general. El 80% dels casos són lleus, el 15% són greus i el 2%, crítics.

L’Executiu català ha acordat impulsar l’Estratègia d’Emergències associades a malalties transmissibles emergents d’alt risc pel cas específic del coronavirus, que s’integra al Departament de Salut. Aquesta eina ha de servir per potenciar la coordinació entre departaments per donar-ne una resposta més ràpida.

El seguiment de l’Estratègia es farà a través del comitè de direcció del Pla d’Actuació del PROCICAT per pandèmies, format pels Departaments de Salut i Interior. Es tracta d’un Pla existent de ja fa anys que es va crear precisament per afrontar situacions de malalties emergents d’alt risc.

Es demana als ciutadans que, en cas de presentar símptomes, truquin primer al 061 per evitar possibles contagis i no saturar els centres sanitaris