Consells per comprar a les rebaixes d'hivern

Data: 08-01-2019 - Categoría: Consum

Acaben de començar les rebaixes d’hivern encara que sembla que cada vegada hi ha menys sensació de rebaixes ja que darrerament es poden produir al llarg de tot l’any i això fa que els consumidors estiguin més atents en qualsevol moment per fer una compra profitosa.

En la gran majoria de casos s’aprofiten els descomptes per renovar el nostre vestidor ja que el tèxtil ocupa el percentatge més important d’aquest període.

Es important que els consumidors no es vegin perjudicats de cap manera i els seus drets estiguin sempre vigents durant els dies en que les rebaixes tenen un fort protagonisme a les nostres vides oferint-nos un allau d’estímuls per a comprar allò que fa temps que creiem que necessitem o, simplement, comprar un capritx o complement per al nostre vestuari.


Tot seguit donem uns consells a tenir en compte a l'hora de comprar un producte o un servei durant el període de rebaixes.
 • Comparar bé els preus per tal d’identificar si el que comprem es realment una rebaixat. El preu rebaixat ha de constar  sempre al costa del preu anterior  o amb el preu original i el cartell del % de descompte efectuat a caixa.
 • Controlar la qualitat del producte. El que comprem ha de tenir la mateixa qualitat i garantia que qualsevol altra producte o article que no estigui rebaixat i no ha de presentar cap defecte de fabricació.
 • Els producte o articles a la venda han d’estar diferenciats a l’establiment d’altres tipus de descomptes, com les vendes en liquidació, saldos i ofertes esporàdiques.
 • Si en aquest període l’establiment admet targetes de crèdit com a forma de pagament, també ho ha de fer durant el període de rebaixes i el consumidor te dret a exigir-ho.
 • Recomanen llegir amb deteniment les etiquetes de les instruccions del producte.
 • Abans de comprar consultar a l’establiment si ens ofereix la possibilitat de bescanvi i en quines condicions podem fer-ho. Hem de recordar que no tenen l’obligació de canviar un producte en bon estat.
 • Es fonamental conservar les factures de compra, ja que són la única garantia en cas de canvi o reclamació
 • Qualsevol publicitat del producte o servei és vinculant i els consumidors poden exigir el seu compliment. Per tant es recomana guardar sempre una còpia.
 • Els establiments on fem la compra tenen l’obligació de disposar de fulls oficials de queixa/reclamació/denúncia en cas que els consumidors els demanin.
 • Si s’ha produït alguna incidència en la compra a l’establiment podeu demanar els fulls de reclamació. Recordeu que l’empresa té fins a 1 mes per donar una resposta.
 • Pel que fa a les compres en línia en època de rebaixes, la llei atorga als consumidors un període mínim de 14 dies per retornar el producte adquirit, excepte productes personalitzats, peribles, que no es puguin reutilitzar per raons d’higiene, etc. També en aquest cas es recomana tenir present la informació sobre la política de canvis i davant del dubte, es recomana contactar amb l’empresa perquè resolguin els dubtes plantejats.