Como evitar la compra de perfums falsos

Data: 28-04-2016 - Categoría: Consum

La compra de perfums falsificats comporta greus conseqüències. D'una banda suposen un risc per a la salut i la seguretat de qui els usa al no existir control sobre els seus ingredients. Incideixen negativament sobre el medi ambient, per falta de control en els processos de producció i les seves deixalles. Vulneren els drets humans, ja que la seva compra beneficia a grups criminals organitzats i promou situacions d'esclavitud. I finalment afecta negativament en l'economia.
Característiques dels perfums que ens ajudaran a distingir els originals dels falsos:

Embolcall: en els perfums originals la cel·lofana és gruixuda i està ben plegat, en els falsificats sol ser fi, està mal doblegat i permet l'existència d'aire en el seu interior.
Estoig: en un original el cartró té bona textura i gramatge i, si s'agita, l'embalatge intern impedeix que el flascó es mogui en el seu interior.
Flascó: els originals són d'una peça. Els falsos solen ser de dues peces, amb el risc que la cola que les uneix pugui migrar al contingut, i el tub interior del spray és molt llarg, amb el que es corba en la part inferior.
Etiquetatge: els falsificats manquen en moltes ocasions d'elements bàsics i obligatoris com el nombre de lot o el llistat d'ingredients.
Interior: el perfum fals sol tenir una densitat i color diferents.
Preu: les falsificacions tenen un preu anormalment baix. A més, no podrem demanar tiquet o factura, amb el que serà molt difícil reclamar.

Si buscant comprar un producte original per al dia de la mare, ens venen un falsificat podem intentar reclamar informant-se en una associació de consumidors.

Si es compra una falsificació sabent que ho és, no es podrà reclamar en cap cas.

Font: CECU