Commemoració dels 25 anys de la constitució de la Junta Arbitral de Consum de Catalunya (JACC)

Data: 06-10-2018 - Categoría: Consum


S'impulsarà un pla de foment per tal que la mediació i arbitratge de consum esdevinguin els sistemes ordinaris i majoritaris de la resolució de litigis de consum a Catalunya.
 
El secretari d’Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer, presideix l’acte de commemoració dels 25 anys de la creació de la JACC.

El Secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Coneixement, Joaquim Ferrer, acompanyat de la directora de l’Agència Catalana del Consum (ACC), Elisabeth Abad, i de la presidenta de la Junta Arbitral de Consum de Catalunya, Mariló Gramunt, ha presidit aquesta tarda l’acte de commemoració dels 25 anys de la constitució de la Junta Arbitral de Consum de Catalunya (JACC).
La JACC és un organisme administratiu adscrit a l'Agència Catalana del Consum i al Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya que s'encarrega de tramitar les reclamacions que formulen els ciutadans d’arreu de Catalunya quan se senten perjudicats a conseqüència de la compra d'un producte o de la prestació d'un servei.

Des de la creació de la JACC l’any 1993 fins a data d’avui, aquesta junta ha resolt per la via de l’arbitratge 71.918 casos. Cal destacar la tasca de la junta en el cas de les preferents de Catalunya Caixa on va resoldre per aquesta via 40.966 casos.  
Actualment els establiments adherits al Sistema Arbitral de Consum a través d’aquesta junta són 8.500, principalment relacionats amb el sector del comerç, els serveis d’assistència tècnica i les reparacions, l’hostaleria i les telecomunicacions. En els darrers anys, s’ha produït un increment important del nombre d’adhesions i segons ha explicat el secretari “s’espera en un futur pròxim augmentar considerablement el cens d’empreses adherides a través de la Junta Arbitral de Consum de Catalunya”.

Durant l’acte, s’ha reconegut a diferents persones, empreses i entitats per la seva feina d’impuls de la Junta Arbitral de Consum de Catalunya.

La Junta Arbitral de Consum de Catalunya a atorgat pel suport rebut al llarg d’aquests 25 anys un reconeixmenet a la CUS, Coordinadora d’Usuaris de la Sanitat. Salut, Consum i Alimentació que ha recollit la seva Presidenta, Carme Sabater.