Cada any el 12 de setembre se celebra el Dia Internacional d'Acció contra la Migranya.

Data: 14-09-2018 - Categoría: Salut


Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS) aquesta malaltia és una de les 20 més incapacitants que afecten les persones a nivell mundial.

Segons aquesta organització el 14% de la població mundial pateix migranya. A Espanya, segons recents estadístiques de l'Associació Espanyola de Pacients amb Cefalea, més de cinc milions d'adults espanyols pateixen també aquesta patologia.

La migranya és una malaltia que pot aparèixer en qualsevol moment i en qualsevol franja d'edat encara que la seva major incidència està establerta entre els 20 i els 50 anys i el major percentatge d'afectació es dóna entre les dones a causa de determinats canvis hormonals, variacions en l’estat anímic i estrès continuat.

Els símptomes més habituals són dolor intens o perforant en un o ambdós costats del cap, sensibilitat a la llum, als sons i, algunes vegades, a les olors i al tacte, nàusees i vòmits, visió borrosa, sensació de mareig, algunes vegades seguida per desmai.

De moment no hi ha un diagnòstic clar per a les migranyes. Si es pateixen amb freqüència alguns dels símptomes o signes de la migranya és recomanable portar un registre d'aquestes crisis i de com s'han tractat i posteriorment consultar amb el metge sobre els mals de cap que es pateixen.

El fet que hi hagi al calendari un dia com aquest serveix per donar més visibilitat a aquesta patologia i contribuir a lluitar contra ella per intentar millorar la qualitat de vida d'aquests pacients que, recordem, pateixen determinades crisi que són altament incapacitants.