Black Friday: Comprar de manera intel·ligent

Data: 23-11-2021 - Categoría: Consum


Des de la CUS – Salut + Consum + Alimentació volem una vegada més recordar als consumidors i consumidores alguns consells i recomanacions perquè si decidim comprar durant el període del Black Friday, ho fem d'una manera intel·ligent per aprofitar les ofertes que realment ens interessin sense arribar a comprometre en cap cas la nostra economia domèstica.

És molt important no deixar-se portar pels impulsos davant de les ofertes espectaculars i anar a la compra amb una llista amb aquells productes que realment necessitem. Ens trobarem amb ofertes realment atractives però si aquest article o producte no ho necessitem al final quedaran oblidats en algun racó.

Hauríem de fer un càlcul previ de l'import que estem disposats a gastar i respectar el pressupost assignat. Pot passar que pràcticament sense adonar-nos acabem gastant més del previst i que el nostre pressupost es quedi curt en un instant. Insistim que no hauríem d'excedir el pressupost assignat.

Un aspecte molt important és preocupar-se a comparar preus i productes en diferents establiments i, per descomptat, a Internet. La xarxa ens permet i ens facilita enormement comparar la qualitat i el preu de diferents productes i marques. Tot això ens facilitarà poder triar l'opció més convenient per a les nostres necessitats o apetències amb la millor relació qualitat-preu.

Revisar les condicions de compra és fonamental sobretot en les compres online. Comprovar les despeses d'enviament i els temps de lliurament i, evidentment, les condicions i els terminis de canvi o devolució. Un altre aspecte que cal tenir en compte és comprovar les condicions de la garantia que incorporen els productes o articles que comprarem i, evidentment, si aquesta garantia compleix la normativa vigent.

Una de les fases culminants de tot aquest procés és l'elecció del mètode de pagament. Bàsicament tenim dues opcions al comptat o a crèdit. Un dels factors que ens poden ajudar a decidir és pensar en la vida útil que ens proporcionarà aquest article que comprarem. Si aquest article tindrà un ús relativament curt en el temps seria preferible pagar al comptat. Si per contra aquesta compra perdurarà en el temps i el seu import és més elevat seria preferible i més còmode pagar a terminis sempre que els interessos no siguin excessius.

En aquest sentit, sempre hem de valorar la nostra capacitat de pagament o endeutament. Les compres a terminis, com hem dit, ens ofereixen més comoditat, però també un risc més elevat en el temps ja que la nostra capacitat de pagament pot variar.

També cal tenir en compte que moltes de les compres que fem a les botigues físiques ara també existeixen a les botigues digitals, però en aquest últim cas cal prendre totes les precaucions possibles per no ser víctima d'un engany, estafa o falsificació.

Si cal consultar o denunciar algun tipus d'irregularitat, la CUS – Salut + Consum + Alimentació està al vostre servei per defensar els drets dels consumidors.