Barrejar determinats productes de neteja a casa pot comportar un perill immediat

Data: 01-10-2018 - Categoría: Consum


Moltes persones ho desconeixen però determinats productes químics de neteja que es barregen indegudament poden reaccionar de forma immediata i causar danys materials i problemes de salut més o menys greus que, en alguns casos, fins i tot poden tenir fatals conseqüències.

Tots tenim emmagatzemats a casa nostra una més o menys àmplia gamma de productes de neteja de tots tamanys i colors. Tots ells compten en la seva composició amb substàncies químiques que poden reacccionar si arriben a barrejar-se per desconeixement o falta de precaució.

Aquestes reaccions poden suposar conseqüències no desitjades per a la nostra integritat física i la nostra salut.

Anem a relacionar quins són aquests productes habituals en les nostres llars que no s'han de barrejar sota cap concepte:
  • Lleixiu i amoníac: productes molt comuns i molt usats a casa per a tot tipus de neteja. Si es barregen generen uns vapors tòxics que poden afectar el sistema respiratori de la persona que els utilitzi.
  • Lleixiu i vinagre: En cas de barrejar aquests productes els vapors que emanen poden produir irritació als ulls i afectar la respiració.
  • Lleixiu amb alcohol en gel: quan es barregen produeixen el cloroform i el l'àcid muriàtic, que poden afectar el nostre sistema nerviós, pulmons, ronyons, fetge, ulls i la pell.
  • Vinagre amb bicarbonat de sodi: Són dos productes que s'anul•len mútuament i perden el seu efecte com a productes de neteja però si arriben a acumular-se en un espai tancat i sense ventilació es pot córrer el risc d’explosió.
  • Vinagre i aigua oxigenada: d'aquesta combinació sorgeix l'àcid paracétic, que pot produir picor d'ulls, danys al nas, la gola, els pulmons i la pell.
Com a consell general mai s'han de barrejar productes de neteja diferents ja que cada marca pot utilitzar una composició química diferent i no sabem els riscos que pot comportar la seva utilització incorrecta.

Per a més informació:
CUS, Coordinadora d?Usuaris de la Sanitat. Salut, Consum i Alimentació.
Tel: 93 302 41 38