Augmenta la compra per Internet dels consumidors

Data: 02-03-2021 - Categoría: Alimentació


 

El 25% dels consumidors destinen el 21% del seu pressupost al comerç en línia i gasten entre 50 i 250 euros setmanals.

El major nombre d'operacions de compra es concentra en la llar, tecnologia i moda encara que creixen les compres en alimentació i productes farmacèutics. Aquesta època de pandèmia que estem vivint ha suposat una transformació evident en els hàbits de consum dels ciutadans en relació a les compres per Internet.

Segons les estadístiques un de cada tres espanyols compra cada setmana per internet i la despesa s'incrementa en un 21% del pressupost el que suposa una despesa d'entre 50 i 250 euros setmanals.

També està variant la forma de comprar per part dels consumidors. Abans de la irrupció de la pandèmia el consumidor buscava el producte per Internet i després ho comprava a la botiga física. Des de fa uns mesos la tendència ha canviat i es compra més en línia a causa de la comoditat, l'oferta més variada i la possibilitat de canviar o tornar el producte.

La gamma de productes amb més demanda són els articles per la llar, especialment electrodomèstics, la tecnologia i la moda sense oblidar que l'alimentació, els productes de farmàcia i especialment el servei de menjar a domicili.
Un aspecte interessant és la percepció d'una major conscienciació pel medi ambient i un major interès per l'habitatge

S'ha produït una major conscienciació pel medi ambient i una major preocupació per un canvi d'habitatge fora de les grans concentracions urbanes. La indústria de l'automòbil també treballa per adaptar-se als canvis de demana el consumidor que s'interessa pels vehicles menys contaminants i amb baixes emissions. També s'ha detectat un increment del mercat de segona mà i una major demanda en la compra de motos.

En general els consumidors s'han adaptat ràpidament als nous temps fent fins i tot ús de la imaginació per suportar les exigències en aquesta època de restriccions causades per la pandèmia.

En definitiva, la pandèmia està acabant de definir noves tendències en els hàbits de consum que estan adquirint noves estratègies que han arribat, segurament per quedar-se.