Al·lergen no declarat (llet) en torró tou d'ametlla procedent de Catalunya

Data: 09-01-2020 - Categoría: Alimentació


 
L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) va advertir el passat dia 20 de desembre de la comercialització de torró tou d'ametlla fabricat a Catalunya amb presència de llet no declarada a l'etiquetatge, i va realitzar una ampliació d'aquesta informació el 3 de gener .

En el dia d'avui s'ha comunicat que les referències que es van fer el dia 3 de gener a l'torró Suprema Xixona 300g Gourmet es corresponen en realitat amb el torró denominat "GOURMET TORRÓ Qualitat Suprema".

El producte implicat és TORRÓ TOU D'AMETLLA de diverses marques i formats.

Com a mesura de precaució, es recomana a aquells CONSUMIDORS AMB AL·LÈRGIA O INTOLERÀNCIA A LA LLET que poguessin tenir el producte anteriorment esmentat en les seves llars que s'abstinguin de consumir-lo.

EL CONSUM D'AQUEST PRODUCTE NO COMPORTA CAP RISC PER A LA RESTA DE CONSUMIDORS.

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició va advertir el passat dia 20 de desembre de la presència de llet no esmentada en l'etiquetatge en torró tou d'ametlla procedent de Catalunya, i va realitzar una ampliació d'aquesta informació el 3 de gener.

L'empresa fabricant TORRONS VICENS, SL va decidir ampliar l'alerta a tot el producte TORRÓ TOU D'AMETLLA en presentació de 500 gr, 300 gr i 200 gr de qualsevol lot fabricat amb anterioritat a l'2019.12.18. Posteriorment, va incloure en l'alerta altres torrons tous d'ametlla que havia elaborat per a diverses cadenes de distribució.

Segons informació rebuda en AESAN en el dia d'avui per les autoritats competents de Catalunya, el dia 3 de gener va existir un error a l'anomenar el torró objecte de l'alerta, i les referències que es van fer a l'torró Suprema Xixona 300g Gourmet es corresponen en realitat amb el torró denominat "GOURMET tORRÓ Qualitat Suprema". S'adjunten fotografies de l'etiqueta en el producte final.

Com a mesura de precaució, es recomana a aquells CONSUMIDORS AL·LÈRGICS A LA LLET que poguessin tenir el producte anteriorment esmentat en les seves llars que s'abstinguin de consumir-lo.

EL CONSUM D'AQUEST PRODUCTE NO COMPORTA CAP RISC PER A LA RESTA DE CONSUMIDORS.