Afectació als usuaris de la vaga al aeroport del Prat

Data: 08-08-2019 - Categoría: Socials

Està previst l’inici d’una vaga indefinida dels vigilants de seguretat de l’aeroport del Prat per aquest divendres a les 12 de la nit si no hi han canvis d’última hora.

Desprès de la darrera reunió de mediació convocada sense èxit per la Generalitat no d’arribat a cap acord entre treballadors i empresa.

A aquesta vaga s’ha d’afegir la probable vaga del personal de terra de Iberia el que suposa  que l’aeroport del Prat pugui trobar-se en aquest propers dies en un veritable caos  organitzatiu.

La previsió inicial es que la vaga s’allargui fins trobar un acord que satisfaci els treballadors. Fins aquest moment l’empresa ha rebutjat totes les propostes.
S’estableixen uns serveis mínims del 90 % que pretenen garantir el funcionament de serveis bàsics de vigilància i control.

Els vigilants de seguretat han considerats abusius i discriminatoris aquest serveis mínims i creuen que no es podran assolir per manca de personal tot i que el decret de serveis mínims s’haurà de complir per evitar afectacions especialment rellevants.


Des de la CUS – Salut, Consum i Alimentació volem recordar alguns conceptes essencials pels usuaris del transport aeri. En especial en aquestes dates conflictives pel veritable allau de passatgers que inicien o acaben el seu període de vacances estiuenques.

Recordem que podem fer per prevenir al màxim com ens pot afectar aquesta vaga i les seves conseqüències:

Acudir amb la màxima antelació possible a l'aeroport, especialment si el nostre vol és internacional o a primera hora del matí. És recomanable acudir amb 3 o 4 hores d'antelació.

En cas de possibles reclamacions posteriors recomanem deixar constància del temps d'antelació amb què s'arriba a l'aeroport. Per exemple, seria un comprovant vàlid el tiquet del pàrquing del mateix aeroport o fins i tot fer-se una fotografia amb algun rellotge de l'aeroport que sigui visible. Un sistema eficaç per deixar constància gràfica que hem arribat a l'aeroport amb antelació suficient. També podem compartir aquesta imatge a les xarxes socials i denunciar públicament la situació.

En el cas d'una vaga d'aquestes característiques les companyies aèries no són directament responsables d'aquesta situació i aquest fet exclou determinades indemnitzacions que recull el reglament.

En cas de considerar-ho necessari haurem de reclamar en primera instància contra AENA, que és l'empresa encarregada i responsable de l'Aeroport i del seu bon funcionament.

Si hem de reclamar possibles danys materials que hàgim sofert. És a dir, si hem hagut de comprar un bitllet per a un altre vol, pernoctar en un hotel, etc. Hem de conservar tota la documentació, tiquets i factures amb les despeses ocasionades.
Un cop realitzada la queixa contra AENA hem d'esperar una resposta i si en el termini de 30 dies no la tenim llavors cal presentar una reclamació oficial.

Esperem que aquests consells siguin útils per intentar pal·liar en la mesura del possible els efectes negatius de la incidència de la vaga.

Per a més informació contactar amb la CUS - Salut, Consum i Alimentació
Tel. 93 302 41 38
cus@cus-usuaris.org