Abusos dels comercials de les companyies energètiques

Data: 10-03-2017 - Categoría: Consum

La Comissió Nacional de Mercats i Competència (CNMC) ha denunciat que segueixen existint comercials de companyies energètiques que, de forma abusiva i sense el consentiment dels usuaris, els canvien de companyia comercializadora de llum o gas.

Són pràctiques comercials deslleials amb els seus usuaris, oferint informació esbiaixada a la porta dels domicilis o per telèfon i, fins i tot, ignorant la voluntat dels usuaris i canviant-los de companyia, aprofitant-se en ocasions de consumidors vulnerables com les persones majors.

Es reclama a l'Administració que prengui cartes en l'assumpte, investigant l'activitat comercial de les companyies i impedint a aquestes vulnerar els drets dels consumidors.

Els usuaris han d'estar atents a aquestes situacions i ignorar qualsevol oferta que puguin fer-los a la porta de casa o per telèfon. No cal facilitar mai les factures a ningú. Cal demanar la informació per escrit, amb la finalitat de poder estudiar les ofertes en profunditat i que, en cas contractar-les i no complir-se, seran vinculants.

Recomanem a tots els afectats que vagin a la seva associació de consumidors a reclamar i denunciar.