A qui afecta la bretxa digital?

Data: 04-04-2022 - Categoría: Socials


 
Durant els temps de pandèmia hem passat per l’estat d’alarma i diversos  confinaments, aquesta situació ha propiciat que les noves tecnologies s’implantin més ràpidament, el teletreball, l’accés al sistema de salut, la nova relació entre les sucursals bancàries i les persones, han influït i de manera important en visibilitzar les desigualtats d’accés a aquestes noves tecnologies.

Davant d’aquesta situació la CUS – Salut + Consum + Alimentació demana que les persones afectades que no defalleixin i exigeixin ser ateses presencialment si el cas ho requereix.

Administració, governs, entitats i ciutadania han de treballar per a què l’accés de totes les persones a les TIC, a totes les oportunitats i avantatges que suposen, sigui una realitat a més de ser un dret. Aturar l’impacte de la tecnologia en la desigualtat, doncs, requereix de prendre l’impacte social com a eix principal en el desenvolupament tecnològic.

Carme Sabater, Presidenta de la CUS – salut + Consum + Alimentació es entrevistada en el programa En Bones Mans amb Carles Aguilar a Onda Cero Radio. En breu entrevista disponible online.