A partir de 2019 Barcelona prohibirà circular amb bicicleta per les voreres

Data: 24-08-2018 - Categoría: Socials


La moratòria de Barcelona que fins ara permetia a les bicicletes circular lliurement per les voreres acabarà l'1 de gener de 2019. A partir d’aquesta data les bicicletes hauran de circular per la calçada o pel carril bici, excepte en el cas que la vorera sigui de més de cinc metres d'ample i tres d'ells estiguin lliures.

Aquesta decisió es pren  un cop Barcelona ha consolidat una xarxa de carril bici de 200 quilòmetres.

L’actual Govern de l’Ajuntament barceloní va començar el seu període de mandat amb 116 quilòmetres de carril bici inclosa la moratòria de la prohibició de circular per voreres. Aquesta moratòria ja no es renovarà el 2019 un cop la xarxa de carril bici a arribat als 200 quilòmetres.

La moratòria era necessària perquè la xarxa de carrils no era suficient, però "l'esforç d'aquests anys ha permès fer aquest pas endavant", ha manifestat la tinent d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz,  que ha destacat que es registren a la ciutat uns 200.000 desplaçaments diaris amb bicicleta, i prop del 90% dels barcelonins disposen d'un carril a menys de 300 metres, xifra que el 2014 era del 72%.