15 de febrer, Dia Internacional contra el Càncer Infantil

Data: 15-02-2020 - Categoría: Salut


Segons les dades facilitades per l'Organització Mundial de la Salut el Càncer Infantil representa el cinc per cent de tots els tumors malignes a nivell mundial i aquesta xifra creix cada anys amb uns 200.000 nous casos com a mitjana.

La commemoració d'aquest dia té com a objectiu principal sensibilitzar i conscienciar la societat en relació a la creixent importància de la problemàtica del càncer infantil i de la necessitat que tots els nens arreu de món puguin accedir a la diagnosi i tractament adequat.

Segons l'Organització Mundial de la Salut, cada tres minuts mor un menor d'edat per aquesta malaltia, que ocupa un dels primers llocs com a causa principal de mort de nens i adolescents. Encara que el realment preocupant és que uns 90.000 d'aquests casos diagnosticats no sobreviuen a la malaltia per manca d'un diagnòstic precoç.

Per això la CUS - Salut, Consum i Alimentació vol aportar una dosi de sensibilització per cridar l'atenció de tots; metges, investigadors, infermeres, etc., i en special, els pares pel que fa a les tasques de prevenció i diagnòstic precoç dels nens.

Galería de fotos