12 de maig. Dia Internacional de la Infermera

Data: 12-05-2020 - Categoría: Salut


La CUS – Salut, Consum i Alimentació vol reconèixer la tasca i vàlua del col·lectiu de professionals de la infermeria en aquest 12 de maig, esdeveniment que es celebra a tot  el món per commemorar el naixement de Florence Nightingale (Florència, 1820 - Londres, 1910), infermera britànica considerada la mare de la infermeria moderna, ja que en va crear el primer model conceptual i va ser capaç de demostrar la importància de les cures.

Per posar en valor la tasca d'aquest col·lectiu professional, que en els darrers mesos ha adquirit encara més importància davant la lluita contra la pandèmia de la covid-19, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha designat el 2020 com a Any Internacional del Personal d'Infemeria i Comaratge. Amb aquesta acció es vol destacar que les infermeres i infermeres esdevenen la columna vertebral de qualsevol sistema de salut i que per assolir la cobertura sanitària universal de cara a 2030, se'n necessiten 9 milions més. 

El tema d'aquest any, Infermeres: una veu per liderar - Portant a el món cap a la salut, demostra el paper central que exerceixen les infermeres en l'abordatge d'un ampli ventall de reptes sanitaris.

Tant de bo 2020 sigui un catalitzador per posar en marxa una nova forma de veure la professió infermera en el món. Gràcies infermeres i infermers del món per la tasca tan extraordinària que realitzeu. Avui, com ahir, teniu l'aplaudiment de la societat.