Sanitat retira tots els productes carnis de la marca Wilke per un brot de listèria a Alemanya

Data: 18-10-2019 - Categoría: Alimentació


L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) comunica la decisió de les autoritats sanitàries competents d'Alemanya, de retirar tots els productes carnis de la marca "Wilke" amb segell oval D'EV 203 EG relacionada amb un brot de Listeria monocytogenes a Alemanya .

Com a mesura de precaució s'ha procedit a la retirada d'aquests productes dels canals de comercialització i es recomana a les persones que tinguin al seu domicili productes inclosos en aquesta alerta, s'abstinguin de consumir-i els tornen al punt de compra.

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ha tingut coneixement, a través del Sistema d'Alerta Ràpida de pinsos i Aliments de la Comissió Europea (RASFF), d'una notificació d'alerta de les autoritats sanitàries d'Alemanya per presència de Listeria monocytogenes en productes carnis , associada a un brot de toxiinfecció alimentària.

Pel principi de precaució s'han retirat tots els productes carnis fabricats per l'establiment alemany Wilke Waldecker Fleisch- und Wurstwaren GmbH & Co KG.

Les dades dels productes inclosos en l'alerta són els següents:

Tots els productes de la marca Wilke fabricats a l'empresa Wilke Waldecker Fleisch- und Wurstwaren GmbH & Co KG, de totes les dates de caducitat i consum preferent que estiguin en el mercat.
Els productes en qüestió estan clarament identificats mitjançant la marca d'identificació oval D'EV 203 EG col·locada en tots els envasos.
Aquesta informació ha estat traslladada per l'AESAN a totes les comunitats autònomes en el marc del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI).

Com a mesura de precaució, s'està procedint a la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització i es recomana a les persones que tinguin al seu domicili productes afectats per aquesta alerta, s'abstinguin de consumir-i els tornen al punt de compra.

En el cas d'estar embarassada, es recomana consultar les recomanacions de consum durant l'embaràs realitzades per l'AESAN relatives a pràctiques d'higiene alimentària importants per a les dones gestants, així com una relació dels aliments que s'han d'evitar durant l'embaràs per estar associats a determinats perills biològics (entre els quals destaca Listeria monocytogenes).

Es recorda la importància d'extremar les mesures d'higiene per evitar la contaminació creuada a altres productes.

Més informació de l'AESAN sobre Listeria Monocytogenes:

http://www.aecosan.msssi.gob.es/AECOSAN/web/seguridad_alimentaria/subdetalle/listeria.htm