Retirades unes galetes venudes a Catalunya per contenir «burundanga»

Data: 12-07-2023 - Categoría: Alimentació


Alerta per presència d'atropina i escopolamina a galetes amb llavors de xocolata sense gluten procedents de França. (Ref.ES2023/158)

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN OA) ha estat informada per les autoritats sanitàries de Catalunya, a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI), de la presència d'atropina i escopolamina a galetes amb llavors de xocolata sense gluten de la marca Gerblé, amb data de caducitat 20/09/2023.

Es recomana a les persones que tinguin a casa seva els productes inclosos en aquesta alerta s'abstinguin de consumir-los.

L´Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ha tingut coneixement a través del Sistema Coordinat d´Intercanvi Ràpid d´Informació (SCIRI), d´una notificació d´alerta traslladada per les autoritats sanitàries de Catalunya relativa a la presència d´atropina i escopolamina en galetes amb llavors de xocolata sense gluten.
La informació que s'hi inclou és resultant de l'autocontrol de la pròpia empresa, que ha comunicat la incidència a les autoritats competents, en compliment de la legislació i per tal de no posar a disposició de la població aliments no segurs.
Les dades del producte implicat són:

Nom del producte (en etiqueta): Gerblé sense gluten. Galetes amb llavors de xocolata.
Nom de marca/comercial: Gerblé
Aspecte del producte i tipus d'envàs: Envàs de cartó.
Número de lot, i data de caducitat: 51914913, i 20/09/2023
Pes d'unitat/vol: 150 g
Temperatura: Ambient

Segons la informació disponible, la distribució s'ha produït a tot el territori nacional.
Aquesta informació ha estat traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI), per tal que es verifiqui la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.

Es recomana a les persones que tinguin al domicili productes afectats per aquesta alerta que s'abstinguin de consumir-los.