Recomanacions per a la compra de disfresses

Data: 08-02-2017 - Categoría: Consum

Tingueu cura especialment si compreu disfresses infantils, ja que han de complir una sèrie de requisits de seguretat. Per exemple, no han de tenir peces petites que es puguin desprendre, han de tenir suficients superfícies de ventilació, no ser inflamables, etc. Per tant, fixeu-vos molt bé en l'edat mínima recomanada i en les advertències i les instruccions d'ús.

10 consells per a la compra de disfresses:

1. Les disfresses infantils es consideren joguines. Mireu que siguin adequades a l’edat de l’infant i eviteu la distinció sexista.

2. Els infants menors de 7 anys no poden portar cordills a la zona del coll; si tenen més de 7 anys, els cordills no poden ser superiors a 7,5 cm de llargada.

3. Assegureu-vos que les màscares tenen prou orificis de ventilació i que s’adeqüen a l’edat de la persona que l'ha de fer servir.

4. El maquillatge ha d’indicar la caducitat i els components per evitar al·lèrgies (protegiu la pell amb una capa de crema hidratant i maquilleu a sobre). És recomanable no usar aquests productes en menors de 3 anys.

5. Comproveu que els complements (arcs amb fletxes, pistoles, barrets, diademes...) no tenen parts punxegudes ni peces petites que es puguin desprendre i implicar risc d’asfixia, i que no són molt llargs.

6. Els barrets han d’ajustar bé, perquè no llisquin sobre els ulls; evitareu accidents si les disfresses no són massa llargues.

7. Compte amb el foc i les fonts de calor: les disfresses, perruques i màscares han d’estar fabricades amb materials no inflamables o de baixa combustibilitat.

8. Tots els productes que compreu han de contenir la marca CE i la identificació del fabricant, importador, o venedor, és a dir, un responsable, per si cal denunciar i/o reclamar.

9. La botiga no té l’obligació d’acceptar canvis de productes en bon estat, per tant, informeu-vos-en abans.

10. Demaneu i conserveu el tiquet de compra o la factura, ja que són la vostra garantia i els necessitareu si heu de reclamar.

Font: ACC