Presència de Listeria monocytogenes en carn de cap de porc cuit procedent d'Espanya

Data: 11-11-2022 - Categoría: Alimentació


 
L'Agència de Salut Pública de Catalunya ha rebut a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI), la informació d’una alerta relativa a la presència de Listeria monocytogenes en carn de cap de porc cuit procedent d'Espanya.

Les dades del producte implicat són:
  • Denominació: Cabeza de cerdo Especial
  • Marca: FRIAL
  • Lot: 2238402
  • Data de caducitat: 14/12/2022

Segons la informació disponible, la distribució inicial dels productes ha estat al País Basc, si bé no es descarta que hi hagi distribució a altres comunitats autònomes.

Amb la informació disponible NO hi ha constància de cap cas notificat associat a aquesta alerta.

A través del SCIRI, l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) va rebre aquesta alerta de les autoritats sanitàries de la comunitat autònoma del País Basc i l'ha traslladat a les autoritats competents de les comunitats autònomes per tal de que es verifiqui la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.

Com a mesura de precaució, es recomana a les persones que tinguin a casa el producte indicat anteriorment, s'abstinguin de consumir-lo i el tornin als punts de venda.

En cas d'haver consumit aquest producte dels lots afectats i presentar alguna simptomatologia compatible amb listeriosi (febre, mal de cap, vòmits o diarrea), es recomana acudir a un centre de salut.