Presència de l'ingredient 'llet' etiquetatge incorrectament en un pastís de núvol cobert de cacau

Data: 19-03-2019 - Categoría: Alimentació

Les autoritats sanitàries de Suècia, han notificat en data 12 de març de 2019, a través del Sistema d'Alerta Ràpida per a Aliments i Pinsos de la Unió Europea (RASFF) una alerta relativa a la presència de l'ingredient "llet" etiquetat incorrectament en un pastís de núvol cobert de cacau.

Les dades del producte alertat són els següents:
 
Denominació del producte: Pastís de núvol suau cobert de cacau baix en greix (SÖTSAK SKUMTOPP)
Marca: IKEA
Aspecte del producte: caixa de 6 unitats (180g)
Producte amb dates de consum preferent entre 12-03-2019 i 18-04-2019
 
El producte afectat ha estat comercialitzat únicament en botigues IKEA. La distribució s'ha fet a Espanya (botigues IKEA de la Península de les Illes Balears i Canàries), Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, República Txeca, Alemanya, Dinamarca, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Lituània, Letònia, Països Baixos, Noruega, Polònia, Portugal, Romania, Suècia, Eslovàquia, Suïssa, Regne Unit, però encara no es disposa del llistat detallat de les botigues afectades. El producte ja està sent retirat del mercat.

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ha procedit a informar d'aquests fets a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI).

Com a mesura de precaució, es recomana a les persones consumidores al·lèrgiques o intolerants a la llet que poguessin tenir el producte anteriorment esmentat en les seves llars que s'abstinguin de consumir-lo. Així mateix, s'indica que el consum d'aquest producte no comporta cap risc per a la resta de consumidors.