No consumir una tonyina en llauna venuda en supermercats per histamina

Data: 11-06-2022 - Categoría: Alimentació

 
El producte s'ha comercialitzat majoritàriament en establiments el País Valencià, tot i que no descarten que hagi pogut arribar a altres comunitats, als quals ja se n'ha ordenat la retirada

Alerta alimentària per una tonyina en llauna venuda en supermercats. L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha emès una alerta en què anuncia la presència d'histamina a la tonyina amb oli de gira-sol de la marca Montey y Didilo a partir d'un avís de les autoritats sanitàries de La Rioja, però el producte s'ha distribuït en altres parts de l'Estat.

Per ara, no es coneix cap cas de la malaltia arran d'aquest  en mal estat, però l'AESAN recomana a totes les persones que tinguin el producte a casa no consumir-lo i tornar-lo al punt de compra. Les dades facilitades per les autoritats sanitàries del govern espanyol expliquen que el producte afectat és del lot L03922JC, amb data de caducitat de 8 de febrer del 2027. Està comercialitzat en llaunes d'un quilogram.

La mateixa AESAN ja ha demanat als supermercats que, si encara tenen aquest producte al seu aparador, el retirin de manera immediata. Per altra banda, demanen als clients que no consumeixin el producte afectat i el retornin al punt de venda on el van adquirir.