L'AESAN alerta d'un lot de formatge de rulo de cabra per 'Listeria monocytogenes'

Data: 21-10-2020 - Categoría: Alimentació


L'AESAN alerta d'un lot de formatge de rulo de cabra per 'Listeria monocytogenes'

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha estat informada a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària Europea (RASFF) de la presència de Listeria monocytogenes en el producte Formatge Rulo de Cabra, elaborat a Països Baixos, comercialitzat des d'Alemanya per la empresa JERMI i venut exclusivament en supermercats de la cadena Lidl.

Fins al moment no s'ha confirmat a Espanya cap cas associat a aquesta alerta.

Es recomana a les persones que tinguin al seu domicili els productes inclosos en aquesta alerta s'abstinguin de consumir-i els tornin al punt de compra.

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha estat informada a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària Europea (RASFF) de la presència del bacteri Listeria monocytogenes en el producte Formatge Rulo de Cabra, elaborat als Països Baixos i comercialitzat des Alemanya.

L'empresa alemanya JERMI, que envasa i comercialitza el producte, ha detectat Listeria monocytogenes en el curs de les seves autocontrols en el producte formatge rulo de cabra, que ha estat venut exclusivament a Lidl.

Es pot consultar la informació que l'empresa Lidl ha traslladat als consumidors i en la qual sol·licita la devolució del producte «Formatge rulo de cabra Jermi», en el següent enllaç:

https://www.lidl.es/es/devolucion-del-producto-queso-rulo-de-cabra-jermi/s3021

El producte afectat és:

Formatge rulo de cabra
Envasat per JERMI KÄSEWERK GMBH
Amb dates de caducitat 2020.05.11, 2020.11.06 i 2020.11.09 i amb els números de lot: 407, 411, 412, 417 i 421
Es presenta embolicat en plàstic en unitats de 100 gr i refrigerat.
Els productes han estat distribuïts a Andalusia, Catalunya, País Basc, Galícia, Madrid, Múrcia i Comunitat Valenciana.

Aquesta informació ha estat traslladada per l'AESAN a totes les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI) amb l'objecte que es comprovi la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.

Amb la informació disponible no s'ha confirmat a Espanya cap cas associat a aquesta alerta.

Es recomana a les persones que tinguin al seu domicili productes afectats per aquesta alerta, s'abstinguin de consumir-i els tornen a punt de compra.

En el cas d'estar embarassada, es recomana consultar les recomanacions de consum durant l'embaràs realitzades per l'AESAN relatives a pràctiques d'higiene alimentària importants per a les dones gestants, així com una relació dels aliments que s'han d'evitar durant l'embaràs per estar associats a determinats perills biològics (entre els quals destaca Listeria monocytogenes).

Es recorda la importància d'extremar les mesures d'higiene per evitar la contaminació creuada a altres productes.